Over R-Connect

Over-Arco-van-Noppen-web

R-Connect

R-Connect is de werkvorm van Arco van Noppen. En Arco is een ervaren facilitymanager, adviseur en projectleider met passie voor de ontwikkeling van organisaties en mensen in de gezondheidszorg. Succesvol in het  samen werken aan de gewenste resultaten voor de eindgebruikers. R-Connect verbindt omgeving, doelen en mensen ten behoeve van het resultaat: “de bedoeling”. Vanuit de overtuiging dat alle kracht en kennis er al is; het moet alleen nog op de juiste manier verbonden worden. En dat kan door kritisch, dienstbaar  en persoonlijk te zijn. R-Connect = verbinden met resultaat = Arco van Noppen = ik (de man op de foto)

Ervaring

De ervaring als facilitair manager is in de afgelopen 25 jaar gegroeid door in nagenoeg alle sectoren van de gezondheidszorg te werken: van het meewerken in een kleine groep tot de aansturing van meer dan 180 fte. Ik heb mogen meewerken en leiding geven aan fusiestrajecten, visie- en beleidsvorming, decentralisatie, integratie, Europese aanbestedingen etc. In loondienst bij grote organisaties in de langdurige zorg ben ik overtuigd geraakt van de grote toegevoegde waarde van wonen en dienstverlening: het is feitelijk primair proces (zie ook een van mijn columns)

Rollen

Vanaf 2005 heb ik bij een adviesbureau voor huisvesting en facilitymanagement als managing consultant in de gezondheidssector verschillende rollen mogen vervullen: interim-manager, adviseur, projectleider, trainer, coach van middelmanagers en begeleider van veranderingsprocessen. Behalve de grote hoeveelheid aan inzichten en perspectieven die ik hier opgedaan heb, ben ik ook verwonderd geraakt dat alle organisaties met nagenoeg dezelfde thema’s bezig zijn (en denken dat ze daarin uniek zijn). De overtuiging dat kennisdeling in de gezondheidszorg versterkt zou kunnen worden is ontstaan en bovendien heb ik ingezien dat ik vaak de verbindende schakel kan zijn.

Kennis

Tijdens de MBA “ Ondernemen in de zorg” heb ik het aantal perspectieven op organiseren behoorlijk uitgebreid. Ook de interesse in andere organisatie-onderdelen dan facilitair is enorm gegroeid. Mijn thesis “ Imagineering in de langdurige zorg” verbindt diverse theorieen om een samenhangend concept in de praktijk te kunnen ontwikkelen.

Visie

Eind 2012 ben ik R-Connect gestart, waarin ik de vrijheid ervaar om te werken vanuit mijn hart en volgens mijn eigen visie. Met mijn vaardigheden wil ik duurzame waarde toevoegen voor mijn klanten. Naar de bedoeling toewerken in plaats van te rommelen met systemen. Gebruik maken van de aanwezige kracht en mogelijkheden. De samenhang opzoeken en het gevoel dat “alles klopt en er toe doet”. Dat vind ik voor mezelf erg belangrijk en ik gun het anderen van harte!
Het gedachtegoed en de coachingsleergang van Coherence samen met de technieken die ik bij ChiRunning gebruik, heb ik inmiddels geïntegreerd in mijn reizen, workshops en coachingsactiviteiten onder de noemer ChiWorking. Hierbij werk ik met deelnemers aan zinvol, goed en plezierig werk: kortom werkgeluk. Voorbeelden daarvan vind je op de pagina over Begeleiden op Reis.

Hieronder vind je mijn “ samenhangend concept” . Omdat ik geloof in persoonlijk contact vertel ik je er graag meer over, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Omdat ook ik bezig ben met het vinden van mijn weg zijn opmerkingen en suggesties over mijn blogs, website of concept van harte welkom

.Arco-2

 

Delen met je netwerk?