Verbinden zonder resultaat??

Verbinden met 0 tot 95% resultaat?

Verbinden zonder resultaat. Bestaat dat? Kan ik dat?

Al sinds de start van R-Connect is mijn motto: Verbinden met resultaat. Verbinden van mensen voor het grotere doel, maar ook verbinden van mensen en hun acties met de bedoeling van hun organisaties of hun eigen bedoeling. En Resultaatgericht werken is een van mijn kernwaarden: het moet allemaal wel ergens toe leiden. Onlangs werd ik twee keer uitgedaagd om me “alleen maar” te verbinden. Dus zonder direct resultaat.

De eerste keer gebeurde dat tijdens de leergang Coaching van House of Coherence: tijdens een reflectie op mijn handelen en mijn mensbeeld bleek dat mijn resultaatgerichtheid me soms in de weg zat om me echt met anderen te verbinden. Het zou kunnen leiden tot ongeduld en oppervlakkigheid.

“Probeer je komende tijd eens puur te verbinden, zonder specifiek doel voor ogen” Nou, dat wordt een echte ‘Challenge’ voor iemand die resultaatgerichtheid als kern van zijn werksysteem heeft. Maar voor mijn eigen ontwikkeling pak ik de handschoen op. (heb ik stiekem toch een doel). Feedback welkom!

De tweede keer werd ik uitgedaagd om voor “slechts” 95 % resultaat te gaan, door dingen te doen die geen relatie met het resultaat hebben. Weten dat je niet het ideale resultaat bereikt door een ‘doelloze’ actie? Dat lijkt zo verschrikkelijk niks voor mij. En toch heb ik me met heel mijn hart en lijf verbonden. Aan de www.runforkikaestafette.nl .

Ik ga trainen om drie dagen achter elkaar een halve marathon te lopen. En met mijn team 285 km van Groningen naar Utrecht te lopen. Om binnen 10 jaar kinderkanker voor 95% geneesbaar te maken. Twee dingen die niks met elkaar te maken hebben: hardlopen en de genezing van kinderkanker. Maar toch is er verbinding: het verdrijft voor mij de machteloosheid die ik voelde toen mijn nichtje van anderhalf jaar overleed. En het trekt aandacht en hopelijk veel donateurs die gaan bijdragen aan de kosten die nodig zijn voor verder onderzoek.

Dus als u doneert op https://www.runforkikaestafette.nl/arco-van-noppen bestaat er helemaal geen nutteloos verbinden.!!!
Alvast bedankt.

rfke_logo_paars

Arco van Noppen

 

 

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie